در کميسيون شوراياري شوراي اسلامي شهر قزوين تصميم گيري شد؛
تدوين شيوه نامه براي جمع و دفن زباله هاي عفوني/جامعه پزشکي شورايار به پارلمان محلي قزوين معرفي مي کند
کميسيون شوراياري با حضور اعضاي جامعه پزشکي استان براي حل و فصل پاره اي از موضوعات و مشکلات آنان همچون جمع آوري و دفن زباله هاي عفوني بيمارستانها، مطب ها و درمانگاه ها به همراه بحث و بررسي چگونگي ابعاد تابلوهاي مطب پزشکان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛"محمدرضا صديقي" رئيس کميسيون شوراياري شورا در اين جلسه با تأکيد بر اينکه موضوع سلامت جامعه از دغدغه هاي مجموعه مديريت شهري به شمار مي آيد، گفت: جمع آوري و عادي سازي زباله هاي عفوني يک امر اساسي به شمار آمده و براي دست يابي به جمع بندي جامع و شيوه نامه مناسب در جمع و دفن زباله هاي عفوني و بيمارستاني سازمان مديريت پسماند ضمن مشارکت با سازمان نظام پزشکي استان وارد عمل مي شوند.
اين عضو شورا ضمن اينکه تدوين شيوه نامه مذکور را تا يکماه آتي ضروري مي دانست، خاطر نشان کرد: در اين شيوه نامه شايد به عدالت واقعي دست پيدا نکنيم، ولي به معيارها و مواردي دست پيدا مي کنيم که ميزان زباله توليدي مراکز بهداشتي و درماني را مشخص مي کند.
وي ضمن اينکه خواستار تفکيک زباله هاي عادي از عفوني مي شد، تشويق پزشکاني که در اين رابطه همکاري مجدانه و دلسوزانه دارند را نيز از ضروريات دانست و افزود: اجراي موارد قانوني و شيوه نامه هايي که از جمع و امحاء زباله هاي عفوني سخن مي گويند نيز رکن مهمي به شمار مي آيد که بايد مورد رعايت و استناد قرار بگيرد
صديقي با بيان اينکه فعاليت و نوع برنامه ريزي شرکت پيمانکاري که براي جمع و دفن زباله ها فعاليت دارد بايد رضايت جامعه پزشکي را کسب نمايد، گفت: اين شرکت در حال حاضر فعاليت ثمر بخشي دارد و با توجه به اينکه حجم زباله کمتري نسبت به قبل را جمع آوري مي کند، متحمل ضررهايي نيز شده و اين موضوع روند سرمايه گذاري را با مشکل مواجه ساخته نموده است.
صديقي همچنين بازديد جامعه پزشکي از مجموعه سايت پسماند زباله محمد آباد را نيز لازم و ضروري دانست و گفت: يکي از مهمترين اقداماتي که به جامعه پزشکي اين شناخت را مي دهد که در رابطه با کارکرد و فعاليت اين سايت اطلاعات کسب کند، بازديد از سايت مذکور بوده و اطلاعات خوبي در اختيار آنها قرار خواهد داد.
وي استفاده کمتر و يا عدم استفاده جامعه از ظروف يکبار مصرف پلاستيکي را يکي از مهمترين موضوعات در حوزه بهداشت و سلامت جامعه و کمک به کاهش زباله هاي غير قابل بازيافت در طبيعت دانست و افزود: نشست مشترک جامعه پزشکي با سازمان زيباسازي، فرهنگي _ ورزشي و مديريت پسماند براي دست يابي به کاهش استفاده از ظروف يکبار مصرف بسيار لازم و ضروري است.
صديقي در خاتمه خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه افزايش زباله پيامدهاي بسيار ناگواري را براي سلامت جامعه در پي دارد مي توان سياست هايي اتخاذ کرد که زباله کمتري در جامعه توليد شود، چراکه با زباله کمتر هزينه هاي جمع و دفن کمتري نيز به شهرداري ها تحميل خواهد شد.
*اتخاذ سياستهاي تشويقي براي جامعه پزشکي
رئيس کميسيون پيگيري و نظارت شوراي اسلامي شهر در سخناني با بيان اينکه سازمان نظام پزشکي به صورت ايده آلي توانسته همدلي و همزباني را بين مجموعه خود و شوراي اسلامي شهر و شهرداري قزوين به وجود آورد، گفت: به منظور فرهنگ سازي براي کاهش توليد زباله بخش بيمارستاني و مطب ها مي توان از ظرفيت سازمانهاي مرتبط فرهنگ سازي در شهرداري و سازمان نظام پزشکي بهره برد.
"فاطمه اشدري" به کار بردن ابزارها و سياست هاي تشويقي براي پزشکاني که با رضايتمندي خاصي از سوي مراجعين مواجه اند را نيز بسيار مهم دانست و ادامه داد: به کار بردن اين روش در کنار شيوه هايي که براي افزايش همکاري و تعامل سازمان نظام پزشکي و جامعه گسترده درماني و پزشکي در دستور کار قرار مي گيرد، اقدام ايده آلي خواهد بود.
وي زباله را طلاي کثيف ناميد و مزايا و امتيازهاي ناشي از مهار و بازيافت آنرا بسيار دانست و تصريح کرد: اگر رقم جمع آوري و دفن زباله ها بسيار بالا و قابل ملاحضه نباشد، مي توان نقش شوراي اسلامي شهر را براي اختصاص اجازه هاي لازم براي اختصاص يارانه، سياستهاي تشويقي، کاهش تعرفه ها و بخشودگي ها در نظر گرفت.
*تدوين شيوه هاي مطلوب جمع و امحاء زباله مورد تأکيد قانون
رئيس کميسيون املاک و توافقات شوراي اسلامي شهر موضوع آموزش و فرهنگ سازي براي کاهش توليد زباله و تفکيک از مبدأ بسيار مهم و اساسي دانست و ادامه داد: آموزش لازم به متصدياني که در درمانگاهها و بيمارستانها کار مي کنند براي تفکيک درست زباله هاي عفوني از عادي بسيار مهم است چراکه اگر ما در مبدأ به وظايف درست عمل کنيم بسيار جلوتر حرکت کرديم.
"احد چگيني" با استناد به قانون، پسماند پزشکي را جزو زباله هاي ويژه برشمرد و ادامه داد: به اين زباله نيز بايد نگاه ويژه داشت و براي شيوه هاي جمع، تفکيک، امحاء و دفن آن سازمانها و نهادهاي مرتبط پاي کار بيايند و ضوابط اجرايي و شيوه هاي درست اجرا را عملياتي کنند.
وي مخلوط نمودن زباله هاي عفوني و عادي را از نظر قانون جرم اعلام کرد و بر دست يابي به شيوه هاي اجرايي و مشترک بين شهرداري و نظام پزشکي تأکيد کرد و توضيح داد: براي حل موضوعات و دغدغه هاي مطروحه تدوين شيوه نامه مناسب لازم و ضروري است.
*
در اين جلسه محمد حسن شلويري رئيس سازمان نظام پزشکي استان و مجتبي منتظري مدير عامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين در اين جلسه صحبتها و نکات خود را براي دست يابي به نقاط مشترک در رابطه با جمع آوري، حمل و دفن زباله هاي عفوني و عادي بيمارستاني و مطب پزشکان مطرح کردند.
گفتني است از ديگر موضوعات مطرح شده در اين جلسه بحث و بررسي کوتاه در رابطه با تابلوهاي مطب پزشکان بود که براي دست يابي به نتايج و دستاوردهاي دقيق تر بررسي آنرا به جلسه ديگري موکول نمودند و در کنار اين قرار شد از ديگر موضوعات مورد بررسي قرار گرفته در نشست آتي بحث و بررسي براي انتخاب شوراياران از جامعه پزشکي قزوين باشد که رئيس سازمان نظام پزشکي و هيأت همراه وي به نمايندگي از اين جامعه آمادگي خود را اعلام نمودند.
پايان پيام/1447/آبان94